Jeugdhuis Lavado herleeft

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Jeugdhuis Lavado is ‘back in business’. Met de opening van hun nieuwe locatie beginnen de vrijwilligers aan een nieuw hoofdstuk in de jeugdhuisgeschiedenis in Wilsele. Met een nieuw pand én een nieuwe voorzitter.

In december 2016 trokken de tappers van het jeugdhuis na een afscheidsfeest de deur achter zich toe. Definitief, want hun jeugdlokaal maakte deel uit van het te slopen ontmoetingscentrum van Wilsele-Putkapel. “We waren toen al zeker dat we een nieuwe locatie gingen krijgen in het nieuwe zwembadcomplex, dat men op dezelfde plek zou bouwen”, vertelt Ruben Geleyns (26).

Op de openingsavond blikte Ruben Geleyns terug op de recente en bewogen jaren van het jeugdhuis en loofde hij de vrijwilligers van de werking, voor hun enthousiasme en doorzettingsvermogen gedurende de afgelopen jaren. “Zonder jullie was er geen jeugdhuis, zonder jullie was er geen Lavado.” Onder applaus nam hij afscheid van het jeugdhuis als voorzitter en stelde zijn opvolger voor, die eerder al het vertrouwen van het bestuur had gekregen: Roel Elsen (23). Roel was hiervoor reeds ondervoorzitter en de drijvende kracht achter meerdere evenementen in het jeugdhuis. Samen met een nieuwe jonge ploeg wil hij de komende jaren Lavado terug op de kaart zetten. “In de eerste plaats willen we jong lokaal talent een podium geven op regelmatige live-optredens in ons jeugdhuis. In april mogen we bijvoorbeeld al de Leuvense band Papilloon verwelkomen.”

De nieuwe voorzitter tapte niet zelf het “officiële eerste pintje”,  maar liet die eer over aan gemeenteraadslid Johan Geleyns, die ludiek aangekondigd werd als “de burgemeester  van Wilsele”.  Johan Geleyns, vader van afscheidnemend jeugdhuisvoorzitter Ruben Geleyns, gaf de eerste getapte pint wel aan Roel Elsen, en meteen was het startschot gegeven.

De tappers en bestuursleden zijn nu vooral opgelucht dat ze eindelijk terug een permanente stek hebben en kijken vol goede moed naar de toekomst. “Genoeg geverfd en getimmerd, nu terug tijd om te dansen in ons jeugdhuis!”, klinkt het.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters