Jeugdhuis Katastroov bestaat 25 jaar

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Onder cc de borre in Bierbeek is een gezellig jeugdhuis gevestigd, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Dat werd afgelopen weekend uitgebreid gevierd.

Jeugdhuis Katastroov is een sociale verzamelplaats voor jongeren uit Bierbeek en omstreken, waar ze zich kunnen ontspannen, amuseren, dansen, sociaal contact leggen en uitleven tot in de vroege uurtjes. “Onze visie gaat uit van een plaats creëren waar jongeren zich even kunnen afzonderen van de hedendaagse prestatiemaatschappij en volledig tot ontspanning kunnen komen. Het jeugdhuis is de ideale plaats om de eerste stappen in het uitgaansleven te zetten en nieuwe vrienden te maken”, zegt voorzitter Wannes Vangeenberghe.

Het jeugdhuis is vooral op vrijdagavond en soms ook zaterdag geopend. “In de schoolvakanties openen we ook op andere dagen.
In het jeugdhuis worden regelmatig feestjes gegeven, vanuit het jeugdhuis zelf of vanuit de jeugdverenigingen in Bierbeek. Vooral in het voorjaar zijn er regelmatig fuiven, georganiseerd door de scouts, Chiro of andere verenigingen. Het najaar staat dan weer volledig in het teken onze eigen evenementen”, zegt secretaris Joren Swennen.

Op zaterdag 11 mei 2019 was het groot feest in het jeugdhuis: “We hebben het 25-jarig bestaan gevierd met optredens, eten, drank en een fuif. We hebben veel leden en oud-leden een mooie dag bezorgd en daar doen we het voor.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters