Jean-François Dister wordt voorzitter van Cera

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Jean-François Dister is verkozen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Cera, met thuisbasis in Leuven. Met 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van het land. Voor het eerst gaat deze functie naar een Franstalige.

Paul Demyttenaere geeft de fakkel door

Paul Demyttenaere maakt sinds 1995 deel uit van de Regionale Adviesraad Roeselare-Izegem. Hij trad toe tot de Raad van Bestuur in 2009. In 2016 nam hij de fakkel als voorzitter van die Raad van Bestuur over van Lode Morlion. Nu bereikt hij de maximumduur van zijn mandaten in de inspraakstructuur van Cera en geeft hij het voorzitterschap door aan Jean-François Dister.

De visie van de nieuwe voorzitter

Jean-François Dister (1976) behaalde de master in de rechten aan de Université de Liège. Sinds 1999 werkt hij als advocaat aan de balie van Luik en maakt hij deel uit van Géradin Société d’Avocats CVBA, waar hij sinds 2009 vennoot en bestuurder is.

Jean-François Dister is sinds 2004 actief bij Cera: in februari trad hij toe tot de Regionale Adviesraad van Luik, in november werd hij lid van de Nationale Adviesraad. Sinds september 2009 zetelt hij in de Raad van Bestuur van Cera Beheersmaatschappij. In april 2010 breidde hij dat mandaat ook uit naar de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij. Sinds augustus 2017 vertegenwoordigt hij de Cera-groep in de Raad van Bestuur van CBC Banque.

Jean-François Dister : “Als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur wil ik vooral een ‘orkestmeester’ zijn, zoals mijn voorgangers Lode Morlion en Paul Demyttenaere. Ik wil ervoor zorgen dat de debatten in de Raad op dezelfde serene en constructieve manier blijven verlopen als de voorbije tien jaar. Ik wil vooral aandacht hebben voor de communicatie van Cera. Hoewel we 400.000 vennoten tellen, is Cera niet voldoende gekend en moet onze merkbekendheid toenemen. Ook de verbreding van de vennotenbasis, met het aantrekken van jonge vennoten, blijft een uitdaging waarop we bij het uittekenen van de strategie voor Cera 2025 een antwoord moeten bieden. Tot slot wil ik graag de brug slaan tussen de beslissingsorganen en de (toekomstige) vennoten van onze coöperatie in het hele land, maar vooral ook in het Franstalige gedeelte waar de vennotenbasis minder sterk is en er dus nog een mooie groei mogelijk is.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans