JCI Leuven organiseert gezelschapsspellendag voor groot en klein

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 10 november kan je in leercentrum Agora in de Edward van Evenstraat 4 in Leuven allerlei gezelschapsspelletjes komen ontdekken. Voor zowel jong als oud zijn er verschillende spellen die gratis kunnen gespeeld worden, in groep, met 2 of ook alleen. Ook buurtwerk ‘t Lampeke, een organisatie die zich inzet tegen armoede in het Leuvense, stelt er haar eigen gezelschapsspel voor dat je uiteraard onmiddellijk kan spelen.

Naast het ontdekken van nieuwe spelletjes zijn oude, gebruikte spellen die nog ergens op je zolder liggen erg welkom: ‘t Lampeke zamelt deze in voor haar jaarlijkse Sinterklaas-actie. Elk kind kansen geven omdat spelen belangrijk is.

Het organiseren van een gezelschapsspellendag in de bibliotheek is een concept dat ontstaan is in 2007 en gekend is als de International Games Day (de internationale dag van het spel). Het doel is om aan een zo breed mogelijk publiek het plezier te laten (her)ontdekken van het spelen van gezelschapsspellen. Binnen JCI, een wereldwijde organisatie voor jonge, ondernemende mensen met bijna 1.000 leden in Vlaanderen, staan zelfontplooiing en het ondersteunen van goede doelen centraal. Meer informatie kan je vinden op http://www.jcileuven.be/international-games-day-10-11-2018/.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans