JAVA Koffie kiest voor Leuven met nieuw concept

3 december 2019 | 15u49 | Gepost door redactie
JAVA Koffie kiest voor Leuven met nieuw concept
The JAVA Coffee Company lanceert haar eerste ‘Elisa by JAVA Coffee’ in de Brusselsestraat 134 in Leuven. Bij Elisa kan je op elk moment van de dag terecht voor iets lekkers. Van een uitgebreid ontbijt tot ‘high coffee & tea’ in de namiddag. De koffiebar is een cafeïneshot voor de buurt: 7 dagen per week geopend, van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds.
Het bericht JAVA Koffie kiest voor Leuven met nieuw concept verscheen eerst op Leuven Actueel.

Meer dan 50 jaar was dit unieke pand met prachtige orangerie de vaste stek van Bloemen Laenen. Na het pensioen van mevrouw Laenen werd het winkelpand grondig verbouwd met het nodige respect voor de authenticiteit van het gebouw. “Wij geloven in de uitbreiding van de binnenstad met de komende investeringen in de Hertogensite. Dat maakt van het voormalige pand van Bloemen Laenen de ideale locatie om onze nieuwe keten van koffiebars op te starten”, aldus Kathleen Claes. “De stad heeft nood aan een nieuwe vorm van ondernemen om de leegstand tegen te gaan. Bij Elisa kan je terecht voor ontbijt, brunch, lunch maar evengoed voor een pakje vers gebrande koffie voor thuis.” De nieuwe koffiebar is vlot bereikbaar te voet, per fiets of met de wagen dankzij de parkeergelegenheid aan het Sint-Jacobsplein.

Belgisch familieverhaal The JAVA Coffee Company is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1935 door Elisa Wuyts. Vier generaties later zet Kathleen Claes de zaak van haar overgrootmoeder verder. Vandaag worden ambachtelijke processen en moderne technologie gecombineerd. Zo wordt alle koffie CO2-neutraal geproduceerd. Na het branden volgt een even belangrijke fase: het bereiden van de koffie.

“De manier waarop je koffie bereid wordt, wat je er bij eet en met wie je ervan geniet kan van je koffiemoment zoveel meer maken. Bij Elisa willen we dat koffiemoment helemaal tot zijn recht laten komen,” aldus Kathleen Claes. Als hommage aan haar overgrootmoeder, Elisa Wuyts, en het kwaliteitsmerk JAVA koffie lanceert Kathleen ‘Elisa by JAVA Coffee’. Elisa combineert de perfect gezette kop JAVA koffie in een gezellig en inspirerend interieur met een lokale menukaart voor jong en oud.

Lokale leveranciers

Ook bij de keuze van leveranciers kiest Kathleen in dit nieuwe concept voor partners die dezelfde waarden ondersteunen. Bakkerij De Trog zorgt voor ambachtelijk biologisch brood. De Hollebeekhoeve verwerkt hun eigen zuivel binnen de 24 uur onder lage pasteurisatie. De charcuterie komt van een paar panden verderop in de Brusselsestraat, culinaire slagerij Ox.

Het bericht JAVA Koffie kiest voor Leuven met nieuw concept verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over