Jasper Stuyven in de bollen in de Ronde van Frankrijk Oom maakt chocoladen bolletjestruien ter ere van deze prestatie

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Heverleenaar Jasper Stuyven kleurde de tweede etappe van de Tour de France in Basse-Normandie en hield daaraan de bolletjestrui van de bergprijs en de witte jongerentrui, die hij overneemt van ploegmaat Theuns, over. Hij was in de aanval met een drie anderen en werd als laatste van de kopgroep op amper 450 meter van de streep ingerekend.

In zijn eerste Tour de France valt de renner van Trek-Segafredo onmiddellijk enorm op. Meteen na het startschot kozen vier renners het hazenpad. Stuyven, Voss, Benedetti en Breen kregen maximaal een bonus van zes minuten en een half van het peloton. De verstandhouding vooraan was opperbest.

Stilaan begonnen de sprintersploegen te knagen aan hun kloof. Met nog twintig km te gaan, hadden de vrijbuiters nog steeds drie minuten. Stuyven besefte het gevaar dat van achteren kwam en de sterkste man van de vlucht versnelde. Op de Côte de La Glacerie kwam de 23-jarige Heverleenaar als eerste boven, wat hem de bolletjestrui opleverde. In de laatste kilometer moest Stuyven dan toch buigen voor het aanstormende peloton. Sagan won de massaspurt en pakte geel. De bolletjestrui zette de oom van Jasper, die samen met de renner een chocoladehandel runt, aan om zondagavond nog chocolaatjes met een bolletjestrui te maken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer