Jasper Stuyven Fanclub lanceert ‘Stuy-Van’

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Jasper Stuyven Fanclub trekt voortaan met een eigen mobilhome naar de koers. De gloednieuwe ‘Stuy-Van’ maakt vanaf de Ronde van Zwitserland (11-19 juni) deel uit van de wielerkaravaan. De witte motorhome met daarop indrukwekkende foto’s van de Leuvense profrenner moet een vaste ontmoetingsplek worden langs het parcours van de wedstrijden waarop Stuyven aanwezig is. Met de Stuy-Van wil de fanclub wielerfans samenbrengen en promotie maken voor de Trek-Segafredo-renner en de regio waar hij vandaan komt.

De Jasper Stuyven Fanclub is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de meest actieve en meest aanwezige supportersclubs in de koers. Met ondertussen 375 leden én 5.520 volgers op Facebook gaat het de wielerliefhebbers uit het Leuvense voor de wind. Met een eigen fanshop, een fandorp tijdens Parijs-Roubaix,legendarische supportersavonden, vernieuwende fanactiviteiten en vertegenwoordigers op wedstrijden in binnen- en buitenland doet de vzw Flahute het heel goed. Tijdens het Belgisch kampioenschap eind deze maand in Les lacs de l’Eau d’Heure neemt de fanclub opnieuw 500 vlagjes mee om uit te delen aan de wielerfans.

Het nieuwe pronkstuk van de fanclub wordt voortaan de Stuy-Van, een volledig bestickerde mobilhome.”Dat wil echter niet zeggen dat de Jasper Stuyven Fanclub zo rijk is dat ze écht alles aan kan”, lacht de voorzitter. “Twee leden van de fanclub hebben een mobilhome gekocht om privéreisjes te maken maar ook en voornamelijk om naar wielerwedstrijden te gaan kijken van Jasper. Ze hebben de fanclub aangeboden om de mobilhome te bestickeren met het logo van de fanclub. Een superleuk initiatief waar we met plezier zijn op ingegaan.”

De mobilhome kreeg de naam Stuy-Van en staat symbool voor een nieuw en vooral leuk concept. Het is en fanwagen waar iedereen welkom is. “De bedoeling van de mobilhome van de fanclub is om mensen samen te brengen. Het is een rendez-vous punt op de koers. Supporters die alleen of met z’n twee naar de koers gaan, lopen soms wat verloren. Het kan zijn dat je bekenden en vrienden die dag gewoon steeds mist. Nadien wordt dan duidelijk dat je elkaar die dag enkele keren net hebt gemist. Dat is zonde. De koers moet telkens opnieuw een feest zijn, waar mensen elkaar ontmoeten. Iedereen kan ons volgen en vinden op Facebook op de pagina ‘The Stuy-Van op stap’ of op de fanpagina van Jasper. In de toekomst willen we zelfs werken met een applicatie zodanig dat de mensen ons van eender waar tot op de meter kunnen volgen”.

“We merken dat heel wat mensen geïnteresseerd zijn in Jasper Stuyven en in zijn fanclub. Soms hebben mensen echter wat drempelvrees. Dat willen we veranderen. De Stuy-Van is een plek waar iedereen welkom is voor een babbel, voor een drankje of voor een hapje. Het is trouwens een toffe manier om naast de favoriete renner ook de eigen streek en het eigen land te promoten. We bieden onze gasten met plezier gratis streekbier, wat Stuyven-chocolade of een snack aan. Dat in de mate van het mogelijke, hé. We zijn geen rijdend café of mobiele snackbar. We willen de mensen gewoon iets aanbieden en werken aan een goede verstandhouding op de koers. Mensen kunnen gerust zelf hun picknick meebrengen om wat te komen ‘buurten’ aan de Stuy-Van.

Supporters die iets willen kopen uit de fanshop, lid willen worden, even snel naar het toilet moeten of de koers willen volgen op televisie: ze zijn allemaal welkom. “We hebben met de firma Bamed uit Diest zelfs een sponsor die ons een volledig uitgeruste EHBO-koffer heeft geschonken. Een gevallen wielertoerist of lichtgewonde wielerfan kan aan de Stuy-Van terecht voor de eerste hulp”.

Jasper Stuyven is alvast een groot supporter van de Stuy-Van. Hij vond het een geweldig idee en kwam de Stuy-Van persoonlijk ophalen aan het fanlokaal om naar de bestickeringsfirma te brengen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans