“It was destiny”

Leuven 360°
4 jaar geleden
door Leuven 360°

In onze rubriek “International Students of Leuven” gaan we op zoek naar buitenlandse studenten die voor Leuven kozen. Waarom studeren ze net hier? En wat vinden ze van de stad? Op Groep T, thuisbasis van de industriële ingenieurs, ontmoetten we Shiying Yu.

“Het was het lot”

“Ik kom uit China, Peking. Hier in Leuven studeer ik voor ingenieur elektronica. Ik neem deel aan een programma waarbij ik eerst twee jaar in China studeerde en nu nog drie jaar in Leuven. Ik had de kans om naar de Verenigde Staten, Zwitserland en België (Leuven) te gaan. Ik koos uiteindelijk voor België. Waarom? Geen idee, het was het lot! Het is hier ook wel goedkoper dan in de ander landen en van een klasgenoot in Peking hoorde ik dat het programma in Leuven heel goed was. Daarom besloot ik om naar hier te komen.

Voor ik naar LeuvenShiying-Yu kwam, had ik geen verwachtingen van de stad. België is een klein land en meer wist ik er niet over. Nadat ik besloten had naar hier te komen, heb ik wel wat research gedaan. Vooral foto’s heb ik opgezocht. Maar ik weet nog goed dat ik in het begin zelfs niet het verschil tussen Leuven en Louvain-la-Neuve begreep.

Ik vind Leuven een heel leuke stad, omdat het zo klein is en heel verschillend is van China. Er zijn hier zo weinig mensen en het is hier mooi en rustig. De mensen staan me ook erg aan. Voor een aantal projecten werk ik samen met Leuvense studenten. Het valt me op dat ze heel vriendelijk zijn en heel hard werken. Het enige dat ik echt niet apprecieer aan Leuven is het eten, sorry! Ik eet meestal in Chinese restaurants of ik kook zelf Chinees op kot.

Nu zit ik in mijn laatste masterjaar. Hierna zou ik graag in België komen wonen en werken voor een aantal jaar. Ik ben zelfs al een job aan het zoeken. Of ik in Leuven blijf, weet ik nog niet, dat hangt af van de job.”

Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog

 

 

Over de auteur

Leuven 360°

Leuven 360°

Leuven360° is een initiatief van vier masterstudenten in de journalistiek. Allen met een passie voor schrijven en nog belangrijker voor Leuven.
Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog