Invaller Kostovski vermijdt tweede thuisnederlaag

Twintig minuten voor het eindsignaal bracht Losada Beerschot-Wilrijk op voorsprong. Tien minuten later kreeg Gorius van op de stip de kans om gelijk te maken. Doelman Romo pakte de strafschop van de Fransman. In de slotminuten kon de ingevallen Kostovski een stokje steken voor de tweede thuisnederlaag van dit seizoen. Mertens was in het absolute slot nog dicht bij het winnende doelpunt.

De thuisploeg startte met veel ambitie, maar het was Beerschot dat voor het gevaar tekende via Van Hyfte en de Nederlander Swinkels. Op het eerste Leuvense gevaar bleef het wachten tot minuut vijfentwintig; Schuermans kon bijna een vrijschop van Gorius in doel verlengen. Meteen daarna kwamen kwamen Tshimanga en Diedhiou net te kort om een voorzet van Libert binnen te werken.

Net voorbij het uur moest thuisdoelman Thamsatchanan een poging van de ingevallen Mbombo afweren. Twintig minuten voor affluiten klopte Losada Thamsatchanan. OHL gaf alles en daardoor kon Beerschot counteren, Collins kreeg een stevige kans maar miste. Tien minuten voor het einde kreeg OHL een strafschop na hands. Gorius zette zich achter de bal, Romo redde. Gelukkig kon Kostovski tijdens de slotminuten wel raak treffen. Finaal kreeg Mertens de bal van heel dichtbij niet voorbij Romo.

Volgend weekend sluiten de Leuvenaars de reguliere competitie af op Schiervelde bij Roeselare.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer