INTERVIEW: styliste Lien Degol “Ik was bang voor de 50”

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Toen Lien Degol in 2012 haar eerste boek ‘De juiste look’ publiceerde verklaarde ze zonder blozen dat haar kapper wellicht de man was aan wie ze het langst trouw was gebleven. Ondertussen zijn we vier jaar verder en zit de Leuvense styliste al aan haar vierde boek. In ‘Nog steeds fantastic 50’ geeft Lien Degol tips om er na je vijftigste nog steeds ‘hip en to the point’ uit te zien.

lien degol credit: an de smedt_defNo nonsense, recht door zee en altijd in voor feestje die naam waardig…dat is Lien Degol ten voeten uit. Maar uiteraard is de Leuvense styliste veel meer dan dat. Een inspiratiebron voor veel Vlaamse vrouwen bijvoorbeeld want sinds de publicatie van haar eerste boek ‘De juiste look’ in 2012 is Lien Degol niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van de Vlaamse vrouw. Degol is in zekere zin de vrouwelijke tegenpool van stadsgenoot Jeroen Meus. Hij levert ‘dagelijkse kost’ op het bord, zij levert ‘dagelijkse kost’ op modegebied. Beiden doen dat zonder al te veel ‘blabla’. Gewoon eerlijk en to the point. Die no nonsense aanpak heeft Lien Degol de voorbije jaren de status van BV opgeleverd maar daar blijft de Leuvense nuchter onder. Meer zelfs, ondanks al de aandacht blijft Lien Degol doen waarvoor ze is geboren: zinvolle tips geven over mode en lifestyle. Ondertussen is ze overigens al toe aan haar vierde boek en dat kreeg de veelbelovende titel ‘Nog steeds fantastic 50’. In de opvolger van bestseller ‘Fabulous 50’ geeft Degol overigens voor het eerst ook tips voor mannen…Reden genoeg voor Leuven Actueel om eens langs te gaan bij Lien Degol.

Lien Degol heeft de man ontdekt…Het zou voorwaar tijd worden…

Lien Degol: “Het viel me op dat ik steeds meer vragen kreeg over tips voor mannen. Die vragen kwamen zowel van de mannen als van hun vrouwen. Daarom heb ik me deze keer ook verdiept in de wereld van de mannen boven de 50. Ook mannen kunnen in vorm blijven en er goed blijven uitzien als ze enkele eenvoudige tips volgen. Dan komt de energie vanzelf en daar draait het toch allemaal om in het leven. Positieve energie is het belangrijkste wat er is en daarom wil ik in mijn boeken ook altijd een positief verhaal brengen. Er zijn al publicaties genoeg die je om de oren slaan met allerlei kwaaltjes na je vijftigste.”

lien degol photocredit:an de smedtOver 50 gesproken…je bent die angstaanjagende grens ook al gepasseerd.

“Tot mijn eigen verbazing stelde ik vast dat die gevreesde leeftijd toch wel een impact had op mijn leven. Toegegeven, ik was er een beetje bang voor. Maar uiteindelijk viel het allemaal bijzonder goed mee. Natuurlijk ben je geen twintig meer maar er nog goed uitzien na je vijftigste is lang niet zo moeilijk.”

Hoe doe je dat dan?

“Ik ben bijvoorbeeld veel gaan sporten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me veel beter in mijn vel voelde. Dat is de eerste voorwaarde om positieve energie uit te stralen. Het begint bij je eigen gevoel. In mijn vorige boek gaf ik al veel tips om er goed blijven uit te zien, ook na je vijftigste. In dit boek ga ik verder dan enkel advies over mode. Voeding is bijvoorbeeld ook heel belangrijk. Na mijn vijftigste ging ik veel meer op mijn voeding letten. Dat heeft me enorm geholpen.”

lien degol photocredit: an de smedtIn ‘Nog steeds fantastic 50’ benadruk je ook het belang van sociale contacten. Hoe ervaar je dat in je eigen leven?

“Tussen je vier muren blijven zitten, is het slechtste wat je kan doen. Dat geldt overigens voor alle leeftijden. Vriendschap is een niet te onderschatten factor. Sociale contacten onderhouden is enorm belangrijk voor je uitstraling en voor je eigen goed gevoel. Ik merk in mijn eigen leven dat vriendschappen me levendig houden. Je moet blijven leven na je vijftigste maar uiteraard ook je best doen om er goed uit te zien. Kleding is daarin cruciaal maar het gaat dus verder dan dat. Niets komt vanzelf in het leven en er goed uitzien is wat dat betreft geen uitzondering.”

‘Nog steeds fantastic 50’ is uitgegeven door Van Halewyck en kost 22.50 euro in de betere boekhandel.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens