Inspiratiedag voor jonge ondernemers in Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 2 december slaan mijnLeuven en BAAS de handen in elkaar om BAAS boven BAAS naar Leuven te brengen. Tijdens deze hoogdag voor en door jonge ondernemers palmen meer dan 150 jongeren en 25 sprekers het stadhuis van mijnLeuven én het Radiohuis in met inspirerende workshops, keynotes en speeddates met professionals. Jong geweld zoals Open Gym en Huff & Puff pocketwear staan zij aan zij met doorwinterde rotten in het vak als VOKA/Bryo, KBC@Start-it en Securex. Elk aspect van ondernemerschap komt aan bod. De namiddag wordt bovendien officieel gestart door gekend schrijfster, presentator en moderator Dalilla Hermans.

“Jongeren ondersteunen in hun ondernemerschapsverhaal staat voor de stad Leuven hoog op de agenda. Belangrijk daarbij is dat het niet alleen draait om een winstgevend product afleveren. Goesting, zin voor initiatief, ambitie… zijn één voor één eigenschappen die we als ondernemen benoemen en ondersteunen”, aldus Dirk Vansina, schepen van jeugd. “Met het BAAS boven BAAS evenement willen we het imago van jong ondernemerschap verbreden en verrijken. Dat doen we niet door een netwerkevent van dertien in een dozijn te organiseren, maar door jonge ondernemers zelf hun verhaal te laten vertellen, ook zij die niet slaagden in hun opzet. Want ook die verhalen zijn enorm interessant!” Ook schepen Mohamed Ridouani vindt dat jonge starters en ondernemers in Leuven alle kansen en mogelijkheden moeten krijgen om hun dromen waar te maken. “We ondersteunen jonge ondernemers daarom graag door betaalbare pop-upruimte aan te bieden waar ze met hun zaak van start kunnen gaan. Door hen – dankzij evenementen als BAAS boven BAAS – in contact te brengen met andere jongeren en ervaren ondernemers bieden we hen de ondersteuning die ze nodig hebben om verdere stappen te zetten.”

BAAS boven BAAS vindt plaats op zaterdag 2 december tussen 13 en 19 uur in het stadhuis van mijnLeuven én het Radiohuis, ingang langs de Boekhandelstraat 2. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer over de programmatie en praktische informatie vind je op het BAAS boven BAAS Facebook-evenement.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans