Ingenieursjobbeurs breekt alle records

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen vrijdag organiseerde VTK, de faculteitskring van studenten burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven, haar jaarlijkse Jobfair in de Brabanthal in Leuven. Studenten burgerlijk ingenieur konden hier van 10 tot 17 uur terecht voor de zoektocht naar hun eerste job. Met meer dan 150 aanwezige bedrijven en meer dan 2.400 bezoekers en bedrijfsvertegenwoordigers was het een recordeditie.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert VTK in de eerste weken van het tweede semester de VTK Jobfair en net zoals de afgelopen jaren brak ook deze editie alle records op het vlak van bezoekersaantallen en deelnemende bedrijven. “De meer dan 70 bedrijven op de wachtlijst tonen aan dat ingenieurs nog steeds zeer gegeerd zijn op de arbeidsmarkt” zegt Daphne Certyn, groepscoördinator van VTK Bedrijvenrelaties. “We hebben vandaag erg veel positieve reacties gekregen van studenten en bedrijven. Hierdoor blijven we jaar na jaar de grootste jobbeurs voor ingenieursstudenten in de Benelux. ”

De laatste jaren vult de VTK Jobfair de Brabanthal helemaal op. Om voldoende bezoekende studenten en jong-afgestudeerden te lokken, wordt een grote promotiecampagne op poten gezet, zowel op sociale media als in het straatbeeld, met affiches op bussen, banners in het centrum van Leuven en in kranten. Meer dan 1.600 studenten schreven zich op voorhand in; weer een enorme stijging ten opzichte van de vorige jaren.

Niet enkel burgerlijk ingenieurs, maar ook heel wat industriële, bio- en handelsingenieurs zakten af naar de Brabanthal. “Dankzij het succes van de voorbije jaren vonden ook studenten uit Antwerpen, Gent en Brussel hun weg naar Leuven om hun carrière te lanceren”, concludeerde Certyn.

Meer informatie op http://jobfair.vtk.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans