Infrabel wil wijzen op gevaar spoorlopen met voorstelling "The Box"

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Spoorwegbeheerder Infrabel stelde onlangs in de Leuvense Sportoase “The Box” voor tijdens de “Dag Verkeer op School” voor het secundair onderwijs. De leerlingen konden in een container met speciale bril in een virtuele wereld ervaren hoe het onder andere voelde om spoor te lopen en verkeersregels te negeren.

Ondanks alle inspanningen van Infrabel, de spoorwegpolitie en Securail (NMBS) zijn er nog steeds betrekkelijk veel spoorlopers. Begin dit jaar lanceerde Infrabel nog een speciaal spoorveiligheidspakket voor het lager onderwijs. Dit had flink wat weerklank daar  de aanvragen van basisscholen uit het volledige land aan hoog tempo binnen kwamen. Ook de middelbare scholen waren uiteraard vragende partij.

Een effectieve tactiek is hen confronteren met de harde waarheid en hen daarbij eveneens een alternatief te bieden. Daarin schuilt het concept van ‘The Box by Infrabel’”. Een korte film toont het gevaar van spoorlopen aan in de virtuele realiteit met behulp van een 360 graden-bril. Het verhaal handelt omtrent een tiener die te laat is voor een examen. Deze neemt een kortere weg en loopt over de treinsporen, met een aanrijding tot gevolg.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer