Inbrekers blijven aan de slag in Kessel-Lo Meer schade en wanorde dan verlies

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Minstens vijf inbraken hebben dieven in Kessel-Lo de voorbije dag op hun conto. Ze tekenden voor flink wat wanorde en schade.

Dieven hebben woensdag tijdens de dag ingebroken in een appartement in de Kesseldallaan. Een deur werd geforceerd. Verschillende kasten en lades stonden open en waren doorzocht. De inhoud lag verspreid over de vloer. Uit de eerste vaststellingen bleek dat er niets was ontvreemd.

Even verderop in een appartement in de Martelarenlaan waren ze ook actief. Toen de bewoners woensdagavond thuis kwamen, stelden ze vast dat alles overhoop werd gehaald. De indringers waren er vandoor met enkele tientallen euro’s cash geld dat ze vonden in een geldkistje. Hoe de inbrekers zijn binnen geraakt is niet duidelijk. Er was geen braakschade.

De dieven hebben woensdag tijdens de dag ingebroken in een huis in de Platte Lostraat. De indringers hebben een raam aan de achterzijde van de woning stukgegooid met een baksteen en wisten vervolgens de woning binnen te dringen. Het huis werd doorzocht. Er werd schijnbaar geen buit gemaakt.

Ook in een appartement in de Koning Albertlaan in Kessel-Lo was het prijs. Toen de bewoners ’s avonds thuis kwamen, stelden ze vast dat enkele kamers waren doorzocht. Er was op het eerste zicht niets gestolen. Het is niet duidelijk hoe de inbrekers zijn binnengeraakt. Er waren geen braaksporen.

In een appartement op de tweede verdieping op de Brusselsesteenweg drongen ze eveneens binnen. De indringers forceerden hun toegang naar binnen door op het balkon te klauteren, dat ze bereikten via het dak op de parking. Vervolgens vernielden ze een raam op het terras. Het appartement werd doorzocht. Er werden onder andere enkele juwelen gestolen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer