Impuls van 190.000 euro voor toeristische logies in Vlaams-Brabant

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in Vlaams-Brabant. In totaal gaat er € 189.280 naar 5 Vlaams-Brabantse logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen.

“Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt minister Weyts. “Daarom geven we de logiesuitbaters een steuntje in de rug. Door te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid spelen we in op een echte nood.”

Minister van Toerisme Ben Weyts wil Vlaams-Brabant verder uitbouwen tot een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen kan genieten van een prettige vakantie. Om het logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts wil die investeringen een extra impuls geven. In Vlaams-Brabant gaat er € 189.280 naar vijf logies.

In Oost-Brabant kregen drie zaken subsidies. Vakantiewoning Bogaerde Winning in Bekkevoort, het Alpha Hotel in Tienen en Hotel The Lodge in Heverlee waren de uitverkorenen. Zij kregen ieder 42.895 euro steun.

Weyts zet sterk in op kind- en familievriendelijke logiesinfrastructuur. Vlaams-Brabant moet verder uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel aanbieden op maat van jongeren, kunnen daarbij helpen. 

Weyts investeert ook in inclusieve logies, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo steunt Weyts het Alpha Hotel in Tienen bij het uitbouwen van een toegankelijk verblijf. Gaat er steun naar Vakantiewoning Bogaerde Winning in Bekkevoort voor het ontwikkelen van een toegankelijke basisketen. Weyts: “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet op vakantie kunnen gaan in eigen land”.

Logiesuitbaters kunnen begin 2019 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer