Impuls van 133.000 euro voor toeristisch logies in Vlaams-Brabant

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de verdere uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch logies. In de provincie Vlaams-Brabant gaat er 133.111 euro naar 5 logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals volledig toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts wil die investeringen een extra impuls geven. In de provincie Vlaams-Brabant gaat er 133.111 euro naar vijf logies. Naar Perle D’O uit Linter ging 9.015 euro, verblijfpark Diepvennen in Londerzeel kreeg 50.000 euro, Hotel The Lodge Heverlee kreeg hetzelfde bedrag toegewezen. Gastenkamer Ten Tweelinden uit Tienen werd 7.422 euro toegewezen. Vakantiewoning De Borgerij in Geetbets tenslotte kreeg 16.674 euro toegewezen.

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts.

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer