Illegaal restaurant opgedoekt

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen woensdag viel de Leuvense politie, samen met de FOD Economie, binnen in een pand in de Parijsstraat in het centrum van Leuven en rolde er een illegaal restaurant op.

De politie vermoedde al een tijdje dat er illegale praktijken aan de gang waren in het flatgebouw en viel uiteindelijk woensdagavond binnen. Op de eerste verdieping van het pand werd effectief een restaurant uitgebaat. Binnen was er plaats voor een tiental klanten, maar het eten kon ook afgehaald worden. De bestellingen gebeurden allemaal per sms. Wanneer je je eten kwam ophalen, kreeg je de sleutel uit een raam toegeworpen en kon je zo jezelf binnen laten. Ook al maakte het restaurant zelf geen reclame, toch leidde mond-tot-mondreclame tot heel wat cliënteel en dus aanzienlijke opbrengsten.

Naast het proces-verbaal voor illegale uitbating werden ook nog processen-verbaal opgesteld voor twee werknemers die aangetroffen werden, illegaal in het land verbleven en in het zwart werkten.

De parketmagistraat van het parket van Leuven werd in kennis gesteld. Deze besliste het restaurant te verzegelen ter voorkoming van verdere uitbating van de zaak.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans