Iedereen heeft een Leuven verhaal Jong VLD stelt kandidaten verkiezingen voor

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense liberale jongeren van Jong VLD stellen hun kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. Vorige week kondigde moederpartij Open Vld Leuven al de top tien en lijstduwer aan, waarbij plaats vier, vijf en zes geserveerd werden voor jongeren.

Iedereen heeft een Leuven verhaal

Jong VLD Leuven wil bij de komende gemeenteraadsverkiezingen met de slogan ‘iedereen heeft een Leuven verhaal’ niet alleen geboren en getogen Leuvenaars aanspreken, maar ook ver daarbuiten gaan. “Veel van de Leuvenaars zijn niet geboren in de stad, maar de band met Leuven is er wel. Ze zijn hier komen studeren of werken, en werden op die manier meer dan terecht verliefd op de stad”, zo zegt voorzitter van Jong VLD Leuven Bob Vangeel. “Met onze campagne willen we dat iedereen die een band voelt met onze stad, zich hier 100% thuis voelt. Iedereen heeft met andere woorden een Leuven verhaal.”

De Leuven-verhalen van onze kandidaten

Vorige week kondigde moederpartij Open VLD Leuven reeds aan dat het jongeren prominent in beeld wil zetten door hen sterk te vertegenwoordigen in de top tien (resp. plaats vier, vijf en zes). Voorzitter van Jong VLD Leuven Bob Vangeel neemt een vierde plaats in, gevolgd door Alexandra Roumans en Jasper Steyaert.

In het totaal staan de jongeren met een sterk team van tien kandidaten op de lijst van Open VLD. Naast de drie plaatsen in de top tien, wordt de rechterkolom[1] grotendeels door jongeren gevuld. Als lijsttrekker van deze derde kolom staat Jonas Veys klaar om zijn Leuven-verhaal te schrijven. Jonas is als politiek secretaris van Jong VLD Nationaal en medewerker in het Vlaams Parlement gebeten door politiek, liberalisme en zijn thuisstad Leuven.

Naast Veys vinden we in deze rechterkolom Çiçek Keskin, een Kortrijkse recent afgestuurde rechtenstudente met Turkse roots die haar hart verloor in Leuven. Verder staat Zjef Cockelaere op de lijst, die met zijn 18 jaar de jongste kandidaat van de bende is. Hij behaalde deze zomer zijn diploma aan het Sint-Albertuscollege in Heverlee en is actief als rugbyspeler bij Rugby Club Leuven. Hij wil zich nu inzetten om de Leuvense jongeren een stem te geven.

Verder vervolledigen de jongeren hun team met Matthias Dobbels, recent afgestudeerd fiscalist, Laurens Bynens, adviseur bij de politieke studiedienst van Open VLD, Sebastiaan Wijsman, doctorandus van Nederlands afkomst aan de faculteit economie en tenslotte Sofie Cockx.

Op de foto (een deel van) het jongerenteam op de BBQ van Open VLD Leuven op 14/07 te Wijgmaal. V.LN.R. Bob Vangeel, Jonas Veys, Alexandra Roumans, Matthias Dobbels, Jasper Steyaert, Sebastiaan Wijsman.

[1] Bij het stemmen in Leuven zijn de 47 kandidaten verdeeld over drie grote kolommen op het computerscherm van de kiezer.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer