Huldiging 55 Straffe Streek Gemeenten in Herent Exclusieve try-out smaakhoeve 't Waterbos

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigde vandaag de 55 Straffe Streek Gemeenten die de streekproducten een warm hart toedragen. De aanwezigen maakten in primeur kennis met de eerste smaakhoeve, een concept dat streekproducten uit het Dijleland op een originele manier in de kijker zet.

‘De actie ‘Straffe Streek Gemeenten’ werd in het leven geroepen om de Vlaams-Brabantse hoeve- en streekproducten te verankeren in de volledige provincie en haar gemeenten en om de streekidentiteit te ontwikkelen. Ondertussen hebben al 55 van de 65 gemeenten het label ‘Straffe Streek Gemeente’ verdiend. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat de gemeente de streekproducten een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat deze gemeente streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid, toerisme en streekproducten.

‘We zijn volop bezig met de voorbereidingen van het Europese plattelandsproject ‘Pop-Up een hoeve’, waar we vijf  belevingsweekends organiseren op vijf verschillende hoeves in het Dijleland met vijf verschillende top-chefs. Een kans om de beste producten van het Dijleland te proeven bij de bron, gewoon op de hoeve zelf. Elk weekend is het de beurt aan een andere hoeve met een eigen specialiteit’, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van vzw Streekproducten Vlaams-Brabant. De spits van de try-outs werd afgebeten door Smaakhoeve ’t Waterbos in Herent. Meer info op http://www.straffestreek.be/

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer