Huis van het kind viert vijfde verjaardag

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

Huis van het Kind Leuven blaast 5 kaarsjes uit en geeft een XL-gezinsfeest tijdens de Maand van de Opvoeding. Leef je samen met je kind uit op allerlei attracties en kom mee bewegen, spelen, smullen, knutselen, verhalen luisteren, chillen, … feesten!

Op 11 januari 2014 opende schepen Bieke Verlinden het Leuvense Huis van het Kind, dé lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor ouders die onderdak biedt aan alle kindgerelateerde diensten. Het concept was al langer gekend in de Scandinavische landen, maar voor Vlaamse gezinnen was het nieuw. Het moest een warm nest worden voor ouders en kinderen, een plaats waar ze even kunnen binnenspringen en in een ontspannen sfeer andere ouders en kinderen kunnen ontmoeten, een plaats waar ze terecht kunnen met vragen rond kinderen en opvoeden, en dat alles gratis. Dat werd het ook. Nu vijf jaar later hebben al vele ouders en kinderen hun weg gevonden naar de Savoyestraat 4.
De medewerkers van Huis van het Kind beantwoorden dagelijks vragen over kinderopvang, kraamzorg, speelpleinwerking, school, opvoeding, puberteit, zindelijkheid, straffen en belonen, … op elke vraag zoeken ze een gepast antwoord. Ze bieden ook educatief materiaal aan; in de opvoedbib vind je onder andere boeken en dvd’s. Je kan, na afspraak, met je vragen ook terecht bij een ervaren opvoedconsulent en de verpleegkundige van Kind en Gezin bespreekt met je de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kind. Heeft je kind een vaccin nodig? Een arts zal het toedienen tijdens de consultatie van Kind en Gezin.
In het Huis van het Kind worden ook veel activiteiten georganiseerd: workshops, lezingen, spelmomenten, infosessies, … en het is een leuke speelplek voor jonge kinderen.
Op 22 mei trekken de medewerkers en vrijwilligers tussen 13 en 17 uur naar de tuin en het atelier van Museum M. Wie een fijne namiddag wil beleven met de kinderen of wie kennis wil maken met het Huis van het Kind, mag zeker niet ontbreken op het XL-gezinsfeest.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters