Horecaplan zet wit goud in de kijker

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Haacht zet het merk ‘Het witte goud’ letterlijk op de kaart. Op initiatief van de adviesraad voor lokale economie slaan de gemeente en horecazaken de handen in elkaar. Langsheen drie nieuwe wandelroutes zetten horecazaken de streekproducten asperges en witloof op de menukaart.

Speciaal voor deze actie stippelde de gemeente drie nieuwe wandelroutes uit op haar grondgebied en maakte hiervoor een nieuwe wandelkaart. Wandelaars kunnen genieten van de natuur en verpozen in één van de vele horecazaken waar de seizoensgebonden streekproducten asperges en witloof de menukaart sieren. De gerechten worden geserveerd op een placemat met de wandelroutes en je drankje – bijvoorbeeld een lokaal wit bier – staat op een bierkaartje dat je feilloos leidt naar de webpagina over het witte goud.

Het horecaplan start bescheiden, maar er zijn nog meer raakvlakken tussen streekproducten, toerisme en lokale economie, zodat in de nabije toekomst zal verder gewerkt worden aan een volwaardig horecaplan. Dit plan zal uit de doeken gedaan worden op donderdag 25 januari in Hof ter Dijle in Haacht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer