Honderden scholieren palmen universitaire aula’s in

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op dinsdag 8 en donderdag 10 januari openen verschillende aula’s van de KU Leuven hun deuren eens niet voor de eigen studenten, maar voor honderden scholieren. Tijdens de Junior College Dag volgen leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs korte colleges van professoren uit verschillende vakgebieden. De scholieren leren zo hun interesses beter in te schatten en krijgen een voorsmaakje van het universitaire leven.

Een brug slaan tussen de aula en het klaslokaal. Dat is de ambitie waarmee de KU Leuven en Campus Kulak Kortrijk de Junior Colleges hebben opgestart. Daarbij reikt de universiteit middelbare scholen academisch lesmateriaal aan om de vrije lesuren op te vullen of om te gebruiken in de vaste lestijden.

Scholen kunnen zich inschrijven voor verschillende modules: STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), Filosofie, Taal, Geschiedenis, Religie, Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Life Sciences, Economie, Sociale Wetenschappen en Rechten.

Op de Junior College Dag mogen de leerlingen zich al even student wanen en een dag lang colleges van professoren uit het vakgebied bijwonen. De colleges zijn op maat van de leerlingen en beslaan verschillende onderzoeksdomeinen.

Net als vorig schooljaar belooft de Junior College Dag weer een groot succes te worden. In Kortrijk (op 8 januari) en in Leuven (op 10 januari) strijken honderden leerlingen neer uit de verschillende Vlaamse provincies en Brussel.

www.juniorcollege.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans