Holsbeek maakt plannen voor laatste fase Ruggengraatproject

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op de gemeenteraad van 24 mei stelde de gemeente Holsbeek een ontwerper aan voor de Nobelberg in Holsbeek-Dorp. Hiermee is de volgende stap gezet in de heraanleg van deze centrale straat.

“Voor de Nobelberg gebeurde enkele jaren geleden reeds een verkeersstudie met een ontwerp van inrichting, zoals je kan zien op het plan. Nu stelden we de technisch ontwerper aan voor deze heraanleg,” legt schepen van Openbare Werken Rudy Janssens (CD&V) uit. “Net zoals bij alle andere werken van het Ruggengraatproject is het ook op de Nobelberg de bedoeling om onder andere riolering en fiets- en voetpaden aan te leggen. Daarnaast moet de ontwerper zich ook buigen over de omgeving rond de Sportschuur en de tegenoverliggende kleuterschool Klim-op” aldus Janssens.

ontwerp Nobelberg

De Nobelberg zal het laatste stukje van het ambitieuze Ruggengraatproject zijn dat Holsbeek in 2000 startte. Burgemeester Hans Eyssen (CD&V) reageert alvast  tevreden: “In 2000 zijn we met een duidelijk plan naar de Holsbekenaar gestapt. Het Ruggengraatproject moest de erbarmelijke staat van de hoofdbanen in Holsbeek aanpakken. In één beweging wilden we ook nieuwe riolering, nutsleidingen en fiets- en voetpaden aanleggen.”

“Ondertussen werken we in Holsbeek hard verder aan de andere delen van het Ruggengraatproject. Zo staan onder andere de heraanleg van het Dorp in Nieuwrode, de Aquafincollector in de Rodestraat, de Gravenstraat in Sint-Pieters-Rode en het derde deel van de Leuvensebaan in Holsbeek-Dorp nog op het programma.

De heraanleg van de Nobelberg zelf staat gepland tegen 2019-2020.
De kosten van de ontwerpopdracht, met inbegrip van het rooilijnplan, worden geraamd op 51.000 euro.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans