Holsbeek krijgt coalitie met CD&V, Groen en Open Vld

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

CD&V Holsbeek, Groen en Open Vld gaan de komende zes jaar samenwerken om de gemeente Holsbeek te besturen. Op die manier wordt een ruime en stabiele bestuursmeerderheid gevormd met twee derden van de 21 gemeenteraadsleden (9 CD&V Holsbeek, 3 Groen en 2 Open Vld).

De drie partijen zullen de gemeente besturen op een eerlijke, kwaliteitsvolle en moderne manier, open en met een grote betrokkenheid van de inwoners. Burgemeester Hans Eyssen: “We hebben vastgesteld dat onze programma’s voldoende dicht bij elkaar aansluiten om samen een sterk, eensgezind en toekomstgericht beleid te voeren voor alle inwoners van Holsbeek en zijn vijf woonkernen. Met de drie coalitiepartijen gaan we voor een veilig, duurzaam, zorgzaam en financieel gezond Holsbeek.”

De meerderheid draagt Hans Eyssen (CD&V) voor als burgemeester. Rudy Janssens (CD&V) wordt 1ste schepen, Herman Theys (Groen) 2de schepen en Bram Van Baelen (CD&V) 3de schepen. Anne Van Goidsenhoven (Open Vld) wordt schepen – voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Ann Spaepen (CD&V) blijft voorzitter van de gemeenteraad, wat zij al is sinds januari 2015. Annelies Vander Bracht, de huidige schepen van Groen, zal de bestuursperiode nog starten om een goede overdracht te doen, en na enige tijd de fakkel doorgeven aan Herman Theys.

Binnen vier jaar, in januari 2023, wisselen Anne Van Goidsenhoven en Ann Spaepen van plaats. Ann Spaepen gaat dan naar het schepencollege, Anne Van Goidsenhoven wordt voorzitter van de gemeenteraad.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans