Hogeschool UCLL leert studenten met blokken spelen om creatief te brainstormen Lego Serious Play voor driehonderdveertig eerstejaars

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op de hogeschool UC Leuven Limburg mochten meer dan 340 eerstejaarsstudenten Marketing met de blokken spelen, een speelse techniek om te brainstormen en om complexe vraagstukken op te lossen. De eerstejaars waren actief met Lego Serious Play.

Het gebeurde allemaal op de Proximuscampus op de Geldenaaksebaan in Heverlee. Deze variant op de klassieke brainstormmodel werd aangebracht als een manier om complexe innovatievraagstukken op te lossen. De studenten werden in groepjes van zes ingedeeld. Ze moesten met de gekleurde blokjes proberen uitbeelden wat de slogan van de hogeschool “Moving Minds” voor hen betekende, geen sinecure. Het was de eerste keer dat een hogeschool deze techniek op zo’n grote groep jongeren uitprobeerde. De studenten stonden positief tegenover het experiment en hielden zich op creatief vlak zeker niet in. Velen keken erop terug als een leuke ervaring.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer