Hinder door werken aan verbinding Brusselsesteenweg en Rennessingel

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op woensdag 11 april zullen fietsers en automobilisten die vanuit Kortenberg/Herent komen en in de richting van Gasthuisberg willen rijden, niet via de binnenring in de richting van Gasthuisberg kunnen rijden. De verbinding van de Brusselsesteenweg en de Rennessingel blijft die dag afgesloten tussen 10u en 15 uur. Van 9 tot en met 13 april zal er op de binnenring zelf af en toe een rijstrook afgesloten worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat in deze periode sonderingen uitvoeren aan de (veertien meter hoge) keermuur langs de Rennessingel en de rijweg.

Deze sonderingen maken deel uit van het onderzoek dat AWV laat uitvoeren ter voorbereiding van de aanleg van een tweerichtingsfietspad op de binnenring tussen de Brusselsesteenweg en de campus Gasthuisberg van UZ Leuven. De aanleg van dat fietspad zal mogelijk (dat moet het onderzoek uitwijzen) met belangrijke ingrepen aan de keermuur en de berm gebeuren, daarom is het moeilijk om nu een concrete timing te geven.

Ook wanneer er rijstroken op de binnenring afgesloten worden, zal dat gebeuren buiten de spitsuren, zodat de hinder voor het verkeer beperkt blijft.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans