Hinder door stormweer

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De hulpdiensten kregen zondagnacht heel wat oproepen binnen die het gevolg waren van het stormachtige weer. Een overzicht van de meldingen die binnen kwamen via de politie…

Op de Tervuursesteenweg vlogen enkele dakpannen van het dak van een woning. Een deel ervan kwam op straat terecht, enkele pannen gingen door een dakkoepel. Op straat vielen geen gewonden en was er ook geen verdere schade aan derden.

In de Jan-Baptist Vanderelststraat knakte een elektriciteitskabel. Daardoor konden camionettes en vrachtwagens niet meer door.

Op de hoek van de Platte Lostraat en de Ortolanenstraat kwam een paneel van een scoutslokaal los. Eén van de verantwoordelijken van de scoutsgroep kwam ter plaatse en deed het nodige.

Op de Oude Aarschotsesteenweg in Wilsele werd een boom ontworteld. Hij kwam in de elektriciteitsleidingen terecht. Brandweer en Fluvius deden het nodige.

In de Paul Lebrunstraat waaiden enkele herashekkens van een bouwwerf de straat op. Een patrouille van politie plaatse de hekken weer aan kant.

In de Amerikalaan knakte een boom door de felle wind even boven het wortelstelsel gewoon af en ging tegen de grond. De boom kwam op een auto terecht die daardoor heel wat schade opliep en zelfs getakeld moest worden. De brandweer zaagde de boom in stukken en maakte de rijbaan weer vrij.

Het Lijnloperspad in Wilsele werd versperd door een weggewaaide trampoline waardoor fietsers niet meer door konden. De trampoline werd door een patrouille aan kant de gelegd. Ze bleek afkomstig uit de tuin van een naburige woning.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans