Het Groot Verlof: 100% muziek, 30% Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De zomer en daarmee ook Het Groot Verlof zijn in zicht. Dit jaar zet Het Groot Verlof meer dan ooit in op Leuvense bands en artiesten. Want al dat muzikale talent dat onze stad herbergt, verdient een podium. Negen artiesten of bands van eigen kweek komen respectievelijk jouw dansbenen en nekspieren testen; daarmee is 30 procent van de optredens Leuvens getint. Van gevestigde waarden als Discobar Galaxie en Tom Helsen tot jonge wolven als Major of Rockvonk-winnaars She Bad: ze krijgen allemaal hun plaats in de line-up van Het Groot Verlof.

“Voor ons is het superbelangrijk dat Leuvense bands en artiesten een plaats krijgen op de podia van Het Groot Verlof. Daarmee geven we een extra boost aan de rijke muziekscène in onze stad”, aldus schepen van feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V).

13 juli: Beleuvenissen

Oude Markt

Tom Helsen

In 1996 stond Tom Helsen voor het eerst in de spotlights tijdens Humo’s Rock Rally. Hij haalde – op zijn eentje – zilver. Talloze singles uit zes albums weerklonken de voorbije jaren op de nationale radio. Begin dit jaar lanceerde hij zijn zevende album: ‘Cupcakes’, verkrijgbaar in de platenzaak en – hoe kan het anders – bij de bakker!

Grote Markt

Major

Deze Leuvense band brengt Engelstalige, jazzy hiphop met een boodschap. Na heel wat experimenteren met een dj-setup kruipt Major nu het podium op met een energieke live band en zorgt voor een wervelwind aan soulvolle grooves en aangrijpende rhymes.

Vismarkt

Discobar Galaxie

DJ Bobby Ewing, DJ Loveboat en Lars Capaldi vieren hun zilveren jubileum dit jaar. En dan mag thuisstad Leuven uiteraard niet ontbreken. Dat wordt dansen, dansen, dansen op die Vismét!

Spik&Span

Deze twee boy wonders zijn het ideale product voor alle dansvloeren.

27 juli: Beleuvenissen

Grote Markt

She Bad

She Bad is een mannenband met een vrouwelijk gezicht. Inspiratie halen de vijf leden uit verschillende rockbands die het laatste decennium de revue passeerden. Deze Leuvense rockers wonnen Rockvonk 2017.

Hogeschoolplein

And Then Came Fall

Dit Leuvense duo klinkt als een loodzware warmte die overgaat in een kille zucht. De teksten van Annelies Tanghe snijden, kerven en krassen door je ziel maar in symbiose met de muzikale mantel die Sam Pieter Janssens rond de nummers legt, puren ze uit in ware schoonheid. Niks meer, niks minder.

Spencer The Rover & The Late Chamber Orchestra

Spencer the Rover brengt de muziek uit zijn bejubelde ‘The Late Album’ en ‘The Accident’ naar het Hogeschoolplein. En hij komt niet alleen: twaalf strijkers, vijf blazers, een vierkoppig mannenkoor, een geweldige band en enkele surprise acts uit zijn Leuvense muzikale vriendenkring kruipen mee het podium op.

5 augustus: Hapje-Tapje

Oude Markt

Stadswacht

Nederlandstalige poprock die lustig buiten de lijntjes kleurt: zo omschrijft Stadswacht zichzelf. Wij horen vijf jonge Leuvenaars die balanceren op de grens tussen pop en kleinkunst, maar luister vooral zelf!

12 augustus: Half Oogst

Oude Markt

Soundrascalz

Deze vijf Leuvense MC’s draaien al een paar jaar mee in de Belgische hiphopscène. Verwacht je aan een unieke mix van van dansbare hiphopgrooves en beats, gekruid met verstaanbare teksten en catchy refreinen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans