Herent heeft als eerste Vlaams-Brabantse gemeente een hemelwaterplan

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De gemeente Herent heeft het eerste afgewerkte hemelwaterplan van de provincie Vlaams-Brabant. Hiervoor krijgt ze van de provincie een financiële steun van 19.638 euro.

Gemeenten die een hemelwaterplan opstellen, krijgen daarvoor steun van de provincie Vlaams-Brabant. ‘Een hemelwaterplan beschrijft de loop van het regenwater dat op het grondgebied van de gemeente valt. Waar wordt het opgevangen, hoeveel water kan er gebufferd worden en welke maatregelen kunnen overlast voorkomen? Herent heeft als eerste gemeente een afgewerkt plan. Zij ontvangen daarvoor een tussenkomt van 19.638 euro’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen. Ook Diest, Leuven, Sint-Pieters-Leeuw, Aarschot, Kortenaken en Zemst zijn bezig met de uitwerking van zo’n hemelwaterplan.

Op 6 oktober overhandigt gedeputeerde Monique Swinnen symbolisch de cheque van 19.638 euro aan Arlette Caes, schepen van erosie- en waterbeleid. Daarna is er een plaatsbezoek aan het gebied waar de werken aan de Beysemloop zullen plaatsvinden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer