Heraanleg Steenweg op Holsbeek gepland in 2021

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De heraanleg van de Steenweg op Holsbeek (N229) is voorzien in 2021. Het dossier dat voor veiligere fietspaden zal zorgen, liep vertragingen op door de onteigeningen.

De Holsbeekse schoolgaande jeugd die van het Montfortcollege in Rotselaar komt, moet de Aarschotsesteenweg oversteken om de JB Vanderelststraat in te gaan. Een veilige oversteekplaats ontbreekt hier echter.  Minister Weyts bekeek de situatie en stelde een alternatieve route voor via de Steenweg op Holsbeek (N229) en de Kwadenhoekstraat.  Er zijn concrete plannen om de Steenweg op Holsbeek uit te rusten met fietspaden, die voldoen aan de meest recente richtlijnen.

AWV wil al geruime tijd de Steenweg op Holsbeek (N229) vernieuwen tussen het op-en afrittencomplex van de E314 en de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19). Zo zullen er vrijliggende fietspaden worden aangelegd. Daarnaast worden er ingrepen gepland die de afwikkeling van het auto- en busverkeer moet verbeteren.

De werken zullen doorgaan in 2021. Het dossier liep vertraging op door de onteigeningen die de Vlaamse Dienst Vastgoedtransacties momenteel onderhandelt en uitvoert. Vanuit de gemeenten Holsbeek, Rotselaar en Leuven (Wilsele-Putkapel) wordt er al langer aangedrongen op het veiliger maken van de Steenweg op Holsbeek.

Tijdens de heraanleg van de Steenweg zal Aquafin een collector onder de Steenweg plaatsen en kunnen ook de rioleringsprojecten in enkele straten in Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode aangevat worden.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters