Help dieren in nood

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 9 maart en zaterdag 6 april organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een kennismakings- en opleidingsmoment voor het Wildlife Taxi Team Vlaams-Brabant. Dit is een transportnetwerk van vrijwilligers, onze vogelbeschermengelen, om noodlijdende inheemse wilde vogels en dieren naar een erkend VOC te vervoeren.

Deze provinciale afdeling is in volle groei, daarom zoekt het Wildlife Taxi Team vrijwillige dispatchers die de telefoonpermanentie verzorgen, advies verlenen en in contact staan met de vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs halen noodlijdende dieren in hun buurt op en brengen ze naar het dichtstbijzijnde erkend opvangcentrum voor wilde dieren (VOC). Het Wildlife Taxi Team ondersteunt dus Vogelbescherming Vlaanderen in de individubescherming van de inheemse, wilde fauna.

Je krijgt de kans om al meteen een opleiding te genieten om zo aan de slag te gaan wanneer je wil. Jouw aanwezigheid op dit moment kan het verschil maken voor vele noodlijdende dieren! Schrijf je in voor een leerrijke namiddag en met een drankje erbij kunnen we elkaar leren kennen.

Het vindt plaats in het nieuwe bezoekerscentrum Groene Vallei aan een prachtig natuurgebied, voel je vrij om hier te gaan wandelen. In de brasserie kan er iets gegeten en gedronken worden, zo kan jeaangenaam de dag doorbrengen.

Programma

12u30 Ontvangst

13u00 Het Wildlife Taxi Team uit de doeken

14u00 Pauze

14u15 Parallelle opleidingsmomenten:

– Dispatching: oproepen ontvangen, advies verlenen en/of chauffeur inschakelen

– Chauffeurs: oproepen ontvangen, noodlijdende dieren ophalen en naar VOC brengen

17u00 Einde

Waar?

Bezoekerscentrum Groene Vallei

Lelieboomgaardenstraat 60

3071 Erps-Kwerps

Inschrijven kan via info@vogelbescherming.be

Graag bij jouw inschrijving de datum die je verkiest en ook jouw voorkeur van de parallelle opleidingsmomenten vermelden. Je ontvangt een opvolgingsmail met een inschrijvingsbevestiging en ons enthousiasme dat je erbij zal zijn. Ontdek hoe ook jij je kan inzetten voor de bescherming van inheemse, wilde fauna.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans