Helft van bekendste Leuvense tweeling overleden

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jeanne Schollaert (95), de helft van ’s lands bekendste tweeling uit Leuven, is in de nacht van donderdag op vrijdag gestorven. Ze kwam ten val in haar appartement en overleed ten gevolge van complicaties. Marcella moet nu alleen verder.

Jeanne en Marcella Schollaert verwierven nationale bekendheid dankzij het VTM-programma ‘Het Hart van Vlaanderen’. De eeneiige tweeling verzorgde er een rubriekje in, en dat maakte hen op slag wereldberoemd in Vlaanderen.

Het duo was onafscheidelijk. Hoewel Jeanne ooit getrouwd was geweest, woonden ze nu alweer jaren samen in hun appartementje in Sint-Maartensdal in Leuven. Veel hulp hadden ze niet nodig. Ondanks hun gevorderde leeftijd – ze vierden in april nog hun 95ste verjaardag – poetsten ze hun woning nog zelf en trokken ze nog wekelijks naar de markt. Door hun unieke band waren ze perfect op elkaar ingespeeld. Ze maakten elkaars zinnen af en konden niet zonder elkaar.

Toch moet Marcella nu alleen verder. Jeanne kwam namelijk ten val in hun appartement en overleed aan complicaties. De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans