Handelaars Tiensesteenweg houden volksfeest op afgesloten rijbaan

21 juni 2019 | 18u01 | Gepost door redactie
Handelaars Tiensesteenweg houden volksfeest op afgesloten rijbaan
Omdat de Tiensesteenweg van 29 juni tot 15 juli afgesloten wordt, hebben de plaatselijke handelaars beslist om de straat in te palmen voor een groot volksfeest.
Het bericht Handelaars Tiensesteenweg houden volksfeest op afgesloten rijbaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Wij de handelaars van de Tiensesteenweg zijn blij. We krijgen een ultra knappe fietstunnel, een splinternieuwe busbaan en zelfs nieuwe zwarte asfalt”, zegt Erwin Mertens van de Kapblok met een knipoog. “Van 29 juni tot 15 juli zal er een zee van ruimte zijn op de Tiensesteenweg, tussen de expressweg en de Martelarenlaan. Door de tijdelijke knip in de Tiensesteenweg, ter hoogte van de Martelarenlaan, zijn we enkel bereikbaar uit de rijrichting Tienen. Om dit te vieren hebben we enerzijds een E-step wedstrijd in petto gedurende deze periode en anderzijds een groot volksfeest op zondag 7 juli op de Tiensesteenweg van aan school De Ark tot aan de Martelarenlaan.”

Dit is een uniek evenement, al was het maar omdat dit normaal nooit kan op een drukke steenweg.  “Op eenvoudige vraag verleent Stad Leuven zijn medewerking en steun. Ons feest kreeg de naam ’t “fiest van Josée De Tirlemont“. Op sociale media zullen deelnemende handelaars hun evenementen delen. Wij zorgen met De Kapblok voor street-bbq-food en drank. We zetten ook een springkasteel. De mensen van COLORA steunen het goede doel: voor 2 euro kunnen mensen zich creatief uitleven op een groot schilderij dat diezelfde avond zal geveild worden voor het goede doel. My Mobelity Leuven palmt een stuk van de Tiensesteenweg in voor een E-step parcours. Iedereen zal de kans krijgen om het parcours af te leggen met de elektrische step. Van 20 uur tot middernacht is er een Bal Populair met DJ Wim Verboven.  Maar daar stopt het niet, er zullen nog meer evenementen volgen, hou de facebookpagina zeker in de gaten.”

Voorlopig bevestigde deelnemers:

De Kapblok
Colora
Apotheek Biloba
Garage De Roover
De Kookplaneet
Au flan breton
Motor Sprint
Game Mania
Vitala Beauty & Wellness
Koffie ROM
Standard AHZ
Kapsalon For You

Handelaars van de Tiensesteenweg die nog niet ingeschreven zijn, graag een seintje via erwin@kapblok.be.

Het bericht Handelaars Tiensesteenweg houden volksfeest op afgesloten rijbaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over