Handelaars in Rotselaar, Tremelo en Begijnendijk leveren gratis aan huis

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Rotselaar, Tremelo en Begijnendijk via Beedrop.be terecht bij De Schaapsheuvel, Kip aan’t Spit Vermeylen, Beenhouwerij OX, Bakkerij Laermans, Bakkerij Vanalles & nog wat, Glutenvrije bakkerij ’t Pateeke, Kaas & Co, Kaashandel Marc, Zilvervis, Vishandel Wauters, Groenten & Fruit Martens, Groenten & Fruit Chris en Kathleen, De Molentuin, Het Tolhuis, Hof ten Dormaal, Wines with Passion, WineShare, Brouwerij Buvens en Chocolatier Stuyven voor hun boodschappen die gratis aan huis geleverd worden.

De klant bestelt 24/7 op de pc, tablet of smartphone. Met enkele kliks of schermaanrakingen kiest hij of zij uit een zeer uitgebreide keuze van verse producten. De geplaatste bestellingen worden thuis geleverd en temperatuurgevoelige producten worden gekoeld geleverd. Voor de inwoners betekent dit dus het einde van uren boodschappen doen, verkeersdruktes in het centrum, rondrijden en aanschuiven met de wagen, parkeerproblemen, wachtrijen aan de kassa, gesleur met bakken drank, …

De klant betaalt online via Beedrop.be of aan de koerier. De prijzen zijn gegarandeerd dezelfde prijs als in de winkel en de levering is dus gratis voor de klant. Ook als de klant niet thuis is op moment van leveren, is er een oplossing voorzien. De handelaars bieden zich in feite samen aan op de online marktplaats Beedrop.be. Voor hen betekent dit niet alleen dat ze elkaars aanbod versterken, maar ook dat zij de kosten voor de aanmaak van een webshop, de online klantenwerving, betaaltransacties en de leveringen met elkaar kunnen delen: samen sterk.

De leveringen gebeuren op een vaste dag per week (voor deze regio op dinsdag) door de sympathieke Beedrop koeriers. Zij nemen ook het leeggoed desgewenst terug mee bij de klant en leveren die terug bij de handelaar, waardoor handelaars heel vlot met duurzame ecologische verpakkingen kunnen werken.

Het volledig geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de aanbieders op te halen, en optimaal af te leveren bij de klant. Hierdoor worden afstanden die moeten worden afgelegd tot een minimum beperkt, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: uit onderzoek blijkt dat deze vorm van collectief boodschappen doen meer dan 50% minder CO2 uitstoot dan dat iedereen apart zijn of haar boodschappen gaat doen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans