Handelaars leveren boodschappen nu ook aan huis

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het zijn fenomenen van de voorbije jaren: boodschappen online bestellen en afhalen in de winkel, of een abonnement nemen op de levering van volledige maaltijdpakketten.

Handelaars in Kampenhout, Boortmeerbeek, Keerbergen, Haacht en Herent gaan echter nog een stap verder. Dankzij de samenwerking met Beedrop.be slagen Slagerij traiteur Pikaerts, Prik en Tik Van Craenenbroeck, Bakkerij Allemeersch, Bakkerij Vanderveken, Ambachtelijk Slagerij Verheyden en ‘t Hoeveken erin zelfs de supermarktketens te overtreffen in hun online dienstenaanbod.

De handelaars bieden zich namelijk samen aan op één online marktplaats, beedrop.be. Alle kosten worden gedeeld. Hierdoor kunnen hun klanten genieten van de ruime keuze en van de eenvoud en tijdsbesparing van het online bestellen. Maar bovenal worden hun boodschappen nog eens bij de klant thuis geleverd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en betaalt ook niets voor de levering. Vers, lokaal én je beslist zelf wat er op je bord terecht komt!

De leveringen gebeuren wekelijks. Dat maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de klant te leveren. Het beperkt de afstanden die moeten worden afgelegd, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: collectief boodschappen doen bespaart een pak gereden kilometers en dus CO².

Beedrop zet hiermee haar expansie in Vlaanderen verder. Stefan Van Overbeke – zaakvoerder Beedrop, ‘Op deze manier bereiken lokale aanbieders de consumenten die kwaliteit nastreven, maar niet de tijd of mogelijkheid hebben om elke week bij verschillende zaken hun boodschappen te doen.’

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer