Handelaars anticiperen op wegenwerken

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Boortmeerbeek en Kampenhout zijn momenteel aanzienlijke wegenwerken in de Bieststraat en de Oudestraat aan de gang. Deze zullen nog meer dan zes maanden hinder opleveren waardoor de plaatselijke handelaars moeilijker bereikbaar zijn. Ze bedachten echter alternatieven om hun verliezen te beperken.

Zo zal er in die regio een broodjeszaak enkele maanden vanuit een foodtruck werken. Ook de bloemenwinkel Cinverde in Boortmeerbeek verhuisde, en wel naar de Vogelzangwijk. De uitbater opent er een pop-upstore in de woonkamer van zijn ouders. Schoonheidssalon Présence iets verderop, ondervond eveneens problemen en verhuisde tijdelijk naar de Beringstraat.
Ook bakkerij Bosmans in Boortmeerbeek investeerde in een pop-upwinkel. Ze hebben een budget voorzien tussen 40.000 en 50.000 euro, aangezien sluiten geen optie was. Ze hebben verschillende winkelcontainers naast elkaar geplaatst en koeltogen aangekocht via faillissementen. De pop-up van Bakkerij Bosmans vond een locatie aan de kerk van Haacht station.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer