Hal 5 geopend met groot feest

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo is gisteren de historische spoorhal HAL 5 geopend. Dat gebeurde met een knalfeest waar duizenden bezoekers bij wilden zijn. De hal kreeg een nieuwe invulling: naast een foodhall met een bar en eetkraampjes vind je er ook tal van initiatieven en organisaties die inzetten op voeding, bewegen en duurzaam ondernemen.

Het gaat om een tijdelijke invulling: over vijf jaar wordt de hal definitief gerestaureerd en krijgt ze een andere invulling. Maar tot het zo ver is, krijgen verschillende organisaties en bedrijven de kans om samen te huizen in de hal. Het gaat onder andere om eettentjes (Wups, Eetba[a]r, Antico Pizza, Taberna Lisboa en Yalla Yalla), waar je van woensdag tot en met zondag terecht kan voor een lunch of diner. Daarnaast is er een buurtwinkel van de Sociale Kruidenier (waar prijzen gehanteerd worden naargelang inkomen), een biobakkerij, koffiebranderij, bewegingslandschap van Sporty voor kinderen van 2 tot 8 jaar, een wekelijkse afhaalmarkt voor verse producten en een bewegingspark van Cirkus in Beweging.

HAL 5 bestaat uit een grote lange hal met een publieke binnenstraat – toegankelijk via de Locomotievenstraat en de Diestsesteenweg – een polyvalente hal en een bewegingshal.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans