Hagelandse provinciedomeinen deden het goed

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het provinciedomein Halve Maan in Diest registreerde door het goede weer 117.515 bezoekers. Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw reigstreerde voorbije lente en zomer 86.146 bezoekers, een mooie stijging.

Provinciedomein Halve Maan

Het Provinciedomein Halve Maan in Diest klokte dit jaar af op 117.515 bezoekers.

‘Ook hier begon het voorjaar uitzonderlijk goed, met heel veel bezoekers in mei en juni. We konden hier zelfs een verdubbeling noteren vergeleken met dezelfde periode in 2016. De zomermaanden, juli en augustus, waren dit jaar goed voor zo’n 47.000 bezoekers. In 2016 was dit voor deze periode nog 85.000 bezoekers. Dit alles maakt dat we zo’n 20.000 bezoekers minder over de vloer hebben gehad dan vorig seizoen’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.

Ook dit jaar konden de bezoekers terecht op de talloze attracties. De mini-auto’s blijven de absolute favoriet, met maar liefst 8.607 verkochte ritjes. Verder kwamen meer dan 1.550 bezoekers een balletje slaan op het minigolfterrein en zijn meer dan 1.600 bootjes, 1.200 waterfietsen en 618 kajaks uitgevaren.

De overnachtingmogelijkheden op het domein waren opnieuw een voltreffer. In totaal werd er 166 nachten verbleven in de trekkershutten. Het autokampeerterrein brak alle records met maar liefst 218 overnachtingen.

‘Om het probleem van de diefstallen op te lossen en het veiligheidsgevoel in de kleedkamers te verhogen, hebben we dit jaar twee units met lockers aangekocht die we buiten hebben geplaatst. Deze lockers zijn op 17 juli geleverd. De grote lockers in de kleedkamers werden gesloten’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.

Provinciedomein Het Vinne

Het Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw werden van april tot oktober  86.146 bezoekers geteld. Dat zijn er een zo’n 12.343 meer dan het vorige seizoen. Er waren 400 geregistreerde paalkampeerders. Wegens de grote vraag blijft de paalkampeerplek geopend tot na de herfstvakantie.

‘Bezoekers vinden vlot hun weg naar nieuwe onthaal van de Vinnehoeve. Zo waren er tijdens de vakantiemaanden meer dan 250 deelnemers aan de schattenzoektocht in het kader van ‘Schatten van Vlieg’, die zich kwamen aanmelden aan het onthaal. Zeker voor herhaling vatbaar’, besluit gedeputeerde Walter Zelderloo.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer