Haachtse landbouwraad ondersteunt leden bij opmaak dossiers voor het Rampenfonds

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De wateroverlast van begin juni 2016 veroorzaakte heel wat schade in de landbouwsector. Om landbouwers te ondersteunen bij het vervolledigen van hun dossier bij het Rampenfonds, zorgt de gemeentelijke landbouwraad op maandag 16 januari voor individuele begeleiding.

De vraag naar ondersteuning kwam er op de algemene vergadering van de landbouwraad midden december. Daar werd duidelijk dat heel wat landbouwers moeilijkheden hebben met het vervolledigen van hun dossier voor het Rampenfonds. De gevolgen van de waterschade hebben een grote impact op boeren; door de schade lijden zij een enorm inkomensverlies. Daarom is het belangrijk dat hun dossiers volledig en correct worden ingediend; de deadline hiervoor is eind januari 2017.

 Wie aangesloten is bij een vakvereniging ontvangt vaak de nodige ondersteuning, maar niet iedere landbouwer is hierbij aangesloten. Daarom besliste de landbouwraad om op 16 januari een dag te organiseren waarop boeren persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen. Wie zich bij de gemeente meldde voor de opmaak van een dossier, zal hiervoor aangeschreven worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer