Haacht maakt nieuwe dorpsdichter bekend op Gedichtendag

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op Gedichtendag wordt bekend gemaakt wie zich de komende twee jaar dorpsdichter van Haacht mag noemen. Inwoners konden zich kandidaat stellen door een gedicht in te sturen. Iedereen is welkom op donderdag 25 januari om te ontdekken wie de nieuwe dorpsdichter is.

Enkele maanden geleden uitte de Haachtse Cultuurraad de wens om voor de duur van twee jaar een ‘Dorpsdichter’ aan te stellen. Alle dichtende Haachtenaars van 16 jaar of ouder konden zich kandidaat stellen en twee gedichten schrijven.

Dit leverde heel wat moois op, mét enkele uitschieters qua thematiek. Zo kwam de Antitankgracht meermaals aan bod en ook de site van Roost was een inspiratiebron bij uitstek. De motivatie om mee te doen varieerde, maar de liefde voor Haacht primeerde!

De jury buigt zich over de schrijfsels, wikt en weegt, en zal eind dit jaar de knoop doorhakken. Op gedichtendag, traditioneel de derde donderdag van januari, maken we in de bibliotheek van Haacht bekend wie de winnaar van de wedstrijd is. De nieuwe dorpsdichter mag twee jaar lang verschillende leuke literaire opdrachten vervullen. Tijdens diverse gelegenheden zal de dorpsdichter gevraagd worden om het gebeuren met een gedicht op te luisteren in nauw overleg met de cultuurdienst. De dorpsdichter zal hét uithangbord worden om poëzie dichter bij de inwoners van groot-Haacht te brengen.

Ook de dichters die niet dingen naar het dorpsdichterschap maar wel een gedicht instuurden in het thema van de Week van de Poëzie ‘Theater’, worden die avond uitgenodigd. Iedereen is welkom om de bekendmaking van de nieuwe dorpsdichter bij te wonen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer