Guerrilla-actie zet belang vrijwilligerswerk in de kijker

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Misschien kwam je al Hilde, Mukkades, Patrick, Paul, Nele, Eva of Raphael tegen? Beweging.net verspreidde in de regio Leuven vlak voor de start van de Week van de Vrijwilliger, die loopt van 23 februari tot 2 maart, kartonnen figuurtjes van deze zeven vrijwilligers. Net als de meer dan 750 000 andere vrijwilligers in Vlaanderen maken zij het verschil in hun buurt, gemeenschap of organisatie.

Eva steekt activiteiten ineen voor de leden van haar jeugdbeweging. Raphael helpt lagere schoolkinderen bij hun huiswerk. Paul verdeelt lokaal geteelde groenten en andere bio-producten in zijn gemeente. Nele trekt er op uit met grijpstok en vuilniszak om haar stad properder te maken. Patrick organiseert ontspannende momenten voor iemand met een psychische beperking. Mukkades geeft Nederlandse les aan anderstaligen. En Hilde helpt schoolkinderen veilig de straat over.

Niet altijd zichtbaar

De actie van beweging.net maakt deel uit van een brede campagne, die ze samen met haar partnerorganisaties voert, om de belangeloze inzet van vrijwilligers in de kijker te zetten. “Zonder die inzet zouden heel wat organisaties, overheden en verenigingen op halve kracht draaien of zelfs niet bestaan”, aldus beweging.net Leuven. “Omdat vrijwilligerswerk niet altijd zichtbaar is, zetten we de boodschap ‘vrijwilligers vind je overal’ kracht bij door de figuurtjes van onze zeven vrijwillige ambassadeurs massaal te verspreiden tijdens een guerrilla-actie op vrijdag 22 februari. In onze regio worden er 2500 kartonnen figuurtjes verspreid door al onze partners op verschillende plaatsen, waaronder op de Campus Sociale School (UCLL), Wereldwinkels, lokale dienstencentra, woonzorgcentra, thuiszorgwinkels CM,…“

Bedank zelf een vrijwilliger via chapeauvrijwilligers.be

Wil je graag ook iemand bedanken voor zijn of haar vrijwilligerswerk? Op de website: www.chapeauvrijwilligers.be kan je een digitaal bedankingskaartje aanmaken en versturen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans