Grote vraag naar ICT-profielen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Uit cijfers van VDAB blijkt dat de zoektocht naar Informatica- en ICT-medewerkers in het arrondissement Leuven de afgelopen jaren erg moeilijk geworden is. Zo is het aantal vacatures sinds 2014 op jaarbasis verdubbeld, terwijl het aantal werkzoekenden met het ICT-jobdoel met maar liefst 24 procent gedaald is. Op Vlaams niveau ziet VDAB gelijkaardige evoluties.

Om dit gat in de arbeidsmarkt op te vangen, organiseert VDAB diverse opleidingen, ‘meet and greets’ en andere initiatieven. Zo vindt er op 13 november een jobbeurs ICT plaats in VDAB’s opleidingscentrum in Heverlee. Deze is ondertussen al aan zijn 10de editie toe.

Maria Van den Driessche, teamleider ICT-opleidingen Heverlee:  “Op jaarbasis studeren er in onze centra in Heverlee en Vilvoorde een tweehonderdtal cursisten af in een ICT-richting. Dat kan gaan van netwerkbeheerder, ontwikkelaar tot zoveel meer.  Om de kloof naar de arbeidsmarkt te verkleinen, organiseren we regelmatig een ICT-jobbeurs. Zo komen we ook tegemoet aan de grote vraag naar personeel bij de werkgevers. De beurs groeit jaar na jaar. Deze editie komen een dertigtal bedrijven hun vacatures aanbieden.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans