Grote verkeersactie in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens een gecoördineerde actie (Focus) in de nacht van zaterdag op zondag, waaraan werd deelgenomen door politiemensen uit de zones Leuven, Voer en Dijle, Lubbeek, Herko en Haacht, werd op de Tervuursevest een auto aan kant gezet waarop geen nummerplaten stonden.

De 24-jarige bestuurder, een Chinese student, kon bovendien geen rijbewijs voorleggen. Omdat de wagen noch ingeschreven noch verzekerd was, werd de wagen in beslag genomen en getakeld naar de stallingsplaats van de politie. Later bezorgde de student een kopie van zijn Chinees rijbewijs en de documenten waaruit bleek dat hij de auto pas had gekocht.

Behalve op de Tervuursevest werd er ook gecontroleerd op de Diestsesteenweg in Lubbeek. In totaal werden tijdens de actie 207 voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder moest tijdens de controle zijn auto laten staan. Hij stond geseind voor het betekenen van een verval tot sturen ingevolge een eerdere veroordeling. Negen bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Vijf daarvan bliezen alert = tussen 0,5 en 0,8 promille en vier positief = meer dan 0,8 promille. In totaal werden 26 processen-verbaal opgesteld voor uiteenlopende verkeersinbreuken. Twee auto’s, waaronder de wagen van de Chinese bestuurder, werden in beslag genomen wegens niet-verzekering. Ook de drugshond werd ingezet, maar er werden in geen enkele auto drugs aangetroffen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer