Groen Tremelo wil handelscentrum nieuw leven inblazen

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Om de groeiende leegstand en het nieuws over de nakende sluiting van aantrekkingspool Bobo te counteren komt Groen Tremelo met een actieplan op de proppen om een bloeiend handelscentrum te stimuleren.

Om het handelscentrum te stimuleren werd er een actieplan met tien punten opgesteld. Daarin staat dat een duidelijk afgebakend en herkenbaar kernwinkelgebied noodzakelijk is, met als handelscentrum de as Kruisstraat-Schrieksebaan. De creatie van een ‘Tremelo-app’, een mobiel communicatieplatform waarmee de handelaars, verenigingen en de gemeente zich kunnen promoten, is het opvallendste initiatief. Groen wil ook een Tremelose cadeaukaart invoeren waarmee de ontvanger bij de plaatselijke handelszaken terecht kan.

Verder moet een bundeling van de krachten van de verschillende handelscomités in ‘Tremelo Bruist’ tot meer en gecoördineerdere handelsacties en -initiatieven leiden. Verder zou er sprake moeten zijn van de invoering van een leegstandsheffing om de hoge huurprijzen te drukken en de komst van pop-upwinkels aanmoedigen. Het plan bestaat er ook uit om de inkomsten uit de leegstandsheffing integraal te investeren in Tremelo als shoppinggemeente. Verder wordt er ook vermelding gemaakt van een vestigingspremie, dit om beginnende handelaars aan te moedigen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer