Greenpeace Leuven voert actie tegen nieuwe Bruulparking

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leden van Greenpeace Leuven hebben afgelopen weekend de bezoekers van het gezellige Foodtruckfestival in Leuven attent gemaakt op de plannen van het stadsbestuur om een nieuwe ondergrondse parking te maken onder het Bruulpark. De parking hoort volgens hen niet thuis in een leefbare buurt.

Verschillende actievoerders hadden zich uitgedost als auto, compleet met rokende uitlaatpijpen, en betraden zo het terrein van Foodtruck Fiesta. Ze deelden flyers uit om de bezoekers eraan te herinneren dat het Bruulpark zoals we dat kennen binnenkort verleden tijd kan zijn.

“De geplande Bruulparking strookt niet met de ambitie van de stad Leuven om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Bovendien betalen de inwoners 32 miljoen euro aan een ondergrondse parking die in de toekomst grotendeels leeg zal staan” verklaart Tobias Pans van Greenpeace Leuven. De lokale milieuorganisatie wil liever dat het geld geïnvesteerd wordt in beter openbaar vervoer, betere fiets- en voetpaden en een grotere capaciteit voor autodelen.

Met deze actie staat Greenpeace Leuven pal achter het burgerinitiatief ‘de Bruul Brult’. Beide organisaties zijn fel gekant tegen de bouw van de nieuwe Bruulparking, en zijn vastbesloten om de wijk en de stad leefbaar te houden.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans