Gratis zwemmen in vernieuwd zwembad Kessel-lo

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 23 maart opende het grote bad en op 11 april het kleuterbad van het zwembad in Kessel-Lo. Scholen, watersportclubs en individuele bezoekers kunnen er opnieuw genieten van uren waterpret.

Al 40 jaar kan je in het zwembad van Kessel-Lo terecht voor water-, spel- en zwemplezier. Die trouwe dienst liet zijn sporen na. Om de waterpret te blijven garanderen, drong een grondige renovatie zich op. Het zwembad ging daarom in december 2015 tijdelijk dicht.

De bufferbak, de filter en de waterbehandelingsinstallatie werden vervangen. Ook het betonrot werd aangepakt. Deze renovaties vonden plaats in de onderbuik van het zwembad. Echt opvallen doen ze dus niet. Wat wel meteen opvalt, zijn de schilderwerken, de nieuwe waadbak en de nieuwe tegels tegen de muur en in de douches. Het kleine bad kreeg nieuwe tegels en een andere rand. Tenslotte werd ook het sanitair in het zwembad vervangen. De renovatie kostte € 835.520.

Gratis zwemmen

De zwembadbezoekers mogen meefeesten op 13 april: ze zwemmen die dag gratis, maken kans op leuke gadgets en kunnen zich uitleven op het springkasteel in het water.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans