Gloednieuwe campus voor CVO VTI Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Onlangs verhuisden 540 cursisten van het CVO VTI Leuven vanuit hun oude locatie in Lovenjoel naar een splinternieuwe campus in Kessel-Lo. De campus ligt aan het begin van de Grensstraat, dicht bij het centrum van Leuven en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets.

De oude locatie in de Stationsstraat in Lovenjoel deed jarenlang prima dienst maar was intussen sterk verouderd. Een paar jaar geleden besliste de directie dan ook om uit te kijken naar een nieuwe stek om de opleidingen Zorg en Welzijn, Aanvullende Algemene Vorming, Mode en Klussen onder te brengen. De overige technische opleidingen en de keuken- en zaalopleidingen blijven in de Brabançonnestraat in het centrum van Leuven.

“Er werd maandenlang gewerkt om het gebouw aan de Grensstraat opnieuw in te delen en te laten voldoen aan alle wettelijke normen die een openbaar gebouw opgelegd krijgt,” vertelt Roger Vanden Broeck, Technisch Adviseur Coördinator. “We hebben bij de verbouwingen veel aandacht besteed aan energiebesparing en aan een functionele en ergonomische indeling van de beschikbare ruimte,” aldus Vanden Broeck.

“De modeateliers bijvoorbeeld”, legt Vanden Broeck uit, “baden in modern LED-licht en zijn ingericht met grote werktafels, stiktafels en werkhoeken voor speciale machines. Voor de zorgopleidingen werd een ruim praktijklokaal met veel natuurlijk licht voorzien.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans