Gezonde en duurzame voeding op donderdag

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De Leuvense horeca wil graag aan de slag met gezonde en duurzame voeding, één van de doelstellingen van de Leuvense voedselstrategie.

Vanuit de sector zelf groeide het idee om via een catchy slogan en actie de klanten in contact te brengen met duurzame en gezonde voeding. Met ‘Donderdag Gezonderdag’ willen de Leuvense chefs specifiek inzetten op gezonde lokale producten uit de regio, met een bio- of ecovriendelijk label. Vanaf 13 juni krijgen klanten elke donderdag de kans om via het ‘Donderdag Gezonderdagmenu’ kennis te maken met duurzame streek- en hoeveproducten.

Het project wordt gedragen door lokale chefs als Fabian Deckers van brasserie Improvisio en Kwinten De Paepe van Tafelrond en geniet de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

“Door de aandacht die Leuvense chefs zullen geven aan gezonde, nabije producten, zal ook de consument zich hier meer bewust van worden. Dat is de beste garantie dat de smaakvolle producten van onze lokale boeren, telers, imkers, brouwers en anderen ook de huiskamers kunnen veroveren”, zegt Schepen Els Van Hoof.

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters