Gezellig wonen in Rotselaar (Wijngaard)

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Bouwbedrijf Durabrik uit Drongen heeft een gloednieuw woonproject gerealiseerd in Rotselaar (Wijngaard). Kom langs op de kijkdag op zondag 23 september en ontdek wat misschien wel jouw droomwoning kan worden.

In Wijngaard woon je in een groene omgeving waar jonge gezinnen en senioren elkaar ontmoeten. Met een speeltuin vlakbij kunnen je kinderen zich volledig uitleven terwijl jij rustig een praatje slaat met je buren. Het parkje is een leuke plek voor een spontane picknick of  een middagje met een boek of kruiswoordpuzzel op de schoot.

Je hebt keuze uit een brede waaier aan hedendaagse woonconcepten: open of halfopen woningen en appartementen. De duplexen op de eerste verdieping bereik je via een trap in de gemeenschappelijke hal. Ze hebben 3 slaapkamers en een terras dat heel de dag door baadt in de zon. Je beschikt ook over je eigen stukje tuin. Opteer je voor een moderne, halfopen woning met 3 tot 5 slaapkamers en de look & feel van een kleine villa? Of ga je eerder voor een appartement? Je huis is sowieso functioneel, alle ruimte is maximaal gebruikt.

Architect Jeroen Janssens: “In de omgeving van het project zie je alle bouwvormen door elkaar, met verschillende daken, stijlen, kleuren en materialen. Daarom wou ik absoluut eenheid creëren in kleur en materiaal en zorgen voor een mooie overgang van platte naar hellende daken. Dat is belangrijk voor de woonkwaliteit en het geeft de verkaveling een gezonde mix van uniformiteit en creativiteit.”

Ideale uitvalsbasis

In de streek rond Rotselaar geniet je van een gevarieerde natuur. Deze Vlaams-Brabantse gemeente ligt namelijk aan de samenvloeiing van de Demer en de Dijle en op het knooppunt van het Hageland, Dijleland en de Zuiderkempen. Je kan er dus alle kanten op voor een ontspannende uitstap.

Wandel en fiets langs de oevers van Demer en Dijle of aan het meer in recreatiegebied Domein ter Heide, beter bekend als ‘de plas van Rotselaar’. Voor een verfrissende plons is een bezoekje aan Sportoase De Meander een echte aanrader. Je vindt er een instructiebad met verstelbare bodem wat ideaal is voor kleine kinderen en senioren.

De rijke biercultuur in Rotselaar heeft voor een uitgebreid cultureel erfgoed gezorgd. Zo is brouwerij de Mena omgetoverd tot een vrijetijdscentrum en bibliotheek.

De rustige regio van Rotselaar wordt 1 keer per jaar het middelpunt van het land, wanneer in je achtertuin duizenden mensen samenkomen voor Rock Werchter. Jij zal alvast niet in de file staan!

Benieuwd?  Kom dan dit woonproject ontdekken op de Durabrik kijkdag op zondag 23 september van 14 tot 17uur. Info en inschrijven kan hier.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans