Gesjoemel met afvalophaling op Oude Markt

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens
Twee inmiddels gewezen werknemers van afvalverwerker Van Gansewinkel hebben gesjoemeld met het ophalen van afval op de Oude Markt in Leuven. Zij namen het afval mee van cafés die geen klant zijn bij het bedrijf en staken het geld daarvoor in eigen zak. Dat kwam ROB-tv te weten.

Twee werknemers van afvalophalingsbedrijf Van Gansewinkel zouden geld in hun eigen zak gestoken hebben tijdens hun ophalingsrondes in Leuven. Van Gansewinkel heeft bevestigd dat de twee inmiddels ontslagen zijn en is zelf met een onderzoek gestart. Het bedrog zou al jarenlang aan de gang zijn. Het kwam aan het licht na een anoniem telefoontje.

Veel van de resterende cafés op de Oude Markt zijn klant bij Van Gansewinkel. Ze betalen per ophaalbeurt van een container met afval ongeveer 40 euro. De twee betrokken ex-werknemers haalden ook afval op van andere cafés die daar niet voor betaalden. Ze kregen daarvoor cash geld in ruil.

De fraude bleef mogelijk niet beperkt tot de Oude Markt en evenmin tot cafés. Ook andere bedrijven in en om Leuven zouden gebruik gemaakt hebben van de diensten van de ex-werknemers van Van Gansewinkel.

Het stadsbestuur van Leuven werd dinsdagavond op de hoogte gebracht. De politie weet officieel nog van niets. “Bij mijn weten is bij ons nog geen klacht ingediend”, zegt Stephanie Gille, hoofdinspectrice bij de politie in Leuven. De vzw Oude Markt is tevreden dat de fraude wordt onderzocht.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens